Cum să-ți faci ideile să fie iubite

Câteva lucruri pe care le poți face atunci când ai o idee bună

Salut!

Îți mulțumesc pentru că te-ai abonat la ”Gândește FIX pe dos!”, singurul newsletter din România dedicat creativității și inovației.

În ediția de azi, te ajut cu câteva idei despre cum poți să convingi audiența atunci când ai o idee bună.

Înainte să parcurgi ediția de azi, te anunț că mă opresc un pic. Iau o pauză de odihnă, refacere și reflecție. Revin cu o următoare ediție, pe 13 Septembrie.

Una este să ai o idee bună, dar alta e să convingi pe altcineva că e bună.

Abilitatea de a-ți comunica ideea este ceea ce în cele din urmă stimulează vânzările, influențează opiniile și influențează publicul, indiferent dacă exprimi acea idee în persoană, prin e-mail sau prin conținut.

Uite câteva moduri de a face cărțile în favoarea ta...

Începe cu o poveste

Nu există o modalitate mai bună de a capta atenția decât o poveste.

Timp de mii de ani, poveștile au servit drept vehicule pentru a transporta idei și de asta suntem gata să le acordăm atenție.

O poveste nu numai că poate atrage atenția publicului, dar o poate menține suficient de mult pentru ca ideea ta să rezoneze la un nivel profund, emoțional.

Poveștile motivează cooperarea voluntară prin activarea anumitor substanțe chimice din creier - folosește acest lucru în avantajul tău.

Dacă împărtășești o poveste care creează tensiune, publicul tău împărtășește emoțiile personajelor din ea și este probabil să imite sentimentele și comportamentele acelor personaje după ce povestea se termină.

Toate faptele și cifrele din lume nu pot concura cu asta.

Mai multe despre acest concept aici:

Direct la subiect (în special în e-mailuri)

Cu cât îi ia cuiva mai puțin timp pentru a-ți „prinde” ideea, cu atât este mai probabil să o accepte.

Comunicarea ideii tale într-un mod cât mai scurt posibil arată respect pentru timpul acordat publicului tău și crește șansele ca acesta să-ți consume mesajul.

O idee puternică nu este una despre care poți spune multe, ci una pe care o poți transmite FĂRĂ să spui multe.

Acest lucru este deosebit de relevant atunci când prezenți o idee într-un e-mail.

Nu ai nevoie de o introducere lungă, de povestiri stufoase sau de diferențieri pline de spirit în e-mailul tău - treci la subiect.

Scrie un e-mail, nu o nuvelă.

Poți citi mai multe despre acest concept aici:

Focus pe mize, nu pe durere

Există o idee comună conform căreia cea mai bună modalitate de a vinde ceva este să te concentrezi pe punctele dureroase ale clientului tău, dar asta trece cu vederea un punct cheie:

Publicul tău poate să nu simtă durerea în acest moment.

Dacă te concentrezi mai degrabă pe mize decât pe durere, devine mai ușor să convingi pe cineva să-i pese de ideea ta.

De exemplu, un CEO care nu crede că compania ei are o problemă de marketing este puțin probabil să se îndrăgostească de noua soluție pentru aceasta.

Dar dacă prezentarea ta se concentrează pe mize și clarifică vulnerabilitățile pe care ea nu le vede, atunci ai șanse mult mai mari să-i captezi interesul.

Când prezentați o idee, nu te concentra doar pe ceea ce își dorește cineva - este la fel de important să abordați și frica pe care o are.

Vinde rezultate, nu obiective

Nimănui nu îi pasă de ideea ta, indiferent cât de grozavă, dar tuturor le pasă de rezultatele pe care le poate genera.

Concentrează-ți prezentarea pe rezultatele pe care le va produce ideea - beneficiile sunt mai importante decât caracteristicile.

Dacă ideea este concepută pentru a genera mai multe vânzări, arată câte vânzări va genera, nu complexitatea modului în care va face acest lucru.

Dacă ideea este concepută pentru a promova cauza unei organizații non-profit și pentru a determina oamenii să ia măsuri, atunci subliniază numărul de persoane suplimentare care vor întreprinde acea acțiune atunci când ideea este implementată.

Când vine vorba de idei de afaceri, reține că aproape fiecare idee va fi judecată pe unul dintre cele două criterii:

  1. Câți bani ne va aduce această idee?

  2. Câți bani ne va economisi această idee?

Ar fi bine să ai un răspuns bun la aceste întrebări dacă speri să convingi pe cineva să-i placă ideea.

Simplu. Relevant. Clar. Vulnerabil. Unic.

Aceste cinci cuvinte sunt cel mai aproape de o foaie de parcurs când vine vorba să-i faci pe oameni să-ți iubească ideile.

Cu cât ideea ta este mai simplă de implementat, cu atât este mai probabil să fie acceptată, deoarece oamenii urăsc fricțiunile.

Cu cât ideea ta este mai relevantă pentru dorințele și nevoile cuiva, cu atât este mai probabil ca acesta să fie atras de ea, deoarece oamenilor le pasă cel mai mult de ceea ce îi afectează.

Cu cât explici mai clar ideea ta, cu atât este mai probabil ca cineva să o adopte pentru că oamenilor nu le place ceea ce nu înțeleg.

Cu cât prezentarea ideii tale este mai vulnerabilă și mai umană, cu atât este mai probabil ca cineva să aibă încredere în ea.

Cu cât ideea ta este mai unică, cu atât îi dai cuiva mai multe motive să o aleagă față de nenumăratele alte idei care îi apar pe birou.

Nu-ți fie frică să spui „Nu știu”

Va exista un moment în prezentarea ideii tale când ți se va pune o întrebare despre aceasta la care nu vei putea răspunde.

Tentația ta va fi să eviți întrebarea, să inventezi un răspuns care ar putea să nu fie adevărat sau să spui persoanei ce crezi că vrea să audă.

Nu face asta.

În schimb, spune pur și simplu „Nu știu”.

A dezvălui că nu ai răspunsul la o întrebare nu se reflectă prost asupra ta sau asupra ideii tale - le arată oamenilor că ești onest și demn de încredere.

În loc să încerci să faci o cacealma, mulțumește-i persoanei pentru întrebarea bună, admite că nu știi răspunsul și spune-i că ai vrea să te gândești și să revii la ea.

Nimeni nu te va privi cu dispreț pentru asta – îți va admira onestitatea și va întări faptul că tot ceea ce le-ai spus este adevărat.

Adevărul este puternic pentru că nu poate exista iubire fără el.

Și la urma urmei, nu asta încerci să obții pentru ideea ta în primul rând?

Currently reading - “De ce eșuează națiunile - Originile puterii, ale prosperității și ale sărăciei”

Cunoști creatori și antreprenori care ar putea beneficia de ajutor în rezolvarea creativă a problemelor? Sau care au preocupări în domeniul inovației? Dacă da, te rog să împărtășești newsletterul cu ei. Îți vor mulțumi pentru asta!

Ai o părere sau ceva interesant de împărtășit? Te rog să-mi trimiți un e-mail. Aștept cu nerăbdare să ne auzim!

P.S. Ai nevoie de training sau consultanță în creativitate sau inovație?

Facilitez workshop-uri de inovație și creativitate concepute pentru a-ți accelera inovația, pentru a oferi direcție strategică și claritate. Răspunde la acest email pentru detalii.

În ciuda celor mai bune intenții, multe companii nu știu cum să profite la maximum de abilitățile creative care se agită în interiorul lor.

De aceea există ”Gândește FIX pe dos!”

Există pentru a face un lucru: Pentru a vă ajuta să profitați la maximum de mintea voastră.

Stay creative!

Claudiu

Join the conversation

or to participate.