Legile Creativității

Deblochează-ți originalitatea și trezește-ți geniul creator

Salut!

Îți mulțumesc pentru că te-ai abonat la ”Gândește FIX pe dos!”, singurul newsletter din România dedicat creativității și inovației.

În ediția de azi îți prezint legile creativității. Așa cum sunt prezentate de Joey Cofone în cartea lui. Cu ilustrații realizate de mine. Sper să-ți fie de folos.

Gândirea creativă – capacitatea unică a omenirii de a combina ideile care nu au legătură cu cele abstracte – a fost folosită în nenumărate moduri încă de la începuturile omenirii. În fiecare zi, oamenii din domeniile creative și non-creative profită de gândirea creativă pentru a atinge tot felul de obiective, personal și profesional.

O poți face și tu. Iată cum.

Legea afirmării diversității:

Îmbrățișează părțile din tine pe care alții le consideră ciudate. Unicitatea ta este ceea ce face creațiile tale originale, eficiente și memorabile.

Legea necunoscutului:

Frica este necesară în toate actele creative. Scopul tău nu este să elimini frica, ci să o recunoașteți și să continui sfidând frânele pe care ți le pune mintea.

Legea preciziei:

Definește problema. Dezlipește straturile până când rămâi cu o singură întrebare care, atunci când își devoalează răspunsul, rezolvă miezul problemei.

Legea conexiunii:

Creativitatea nu înseamnă a crea, ci a combina idei diferite, deja existente.

Legea continuității:

Eșecul și succesul sunt direct proporționale. Cu cât eșuezi mai mult, cu atât ai mai multe șanse să reușești.

Legea concurenței:

Nu te compara cu ceilalți, ci mai degrabă compară pe tine de azi cu cel de ieri.

Legea colaborării:

Unește-ți forțele cu ceilalți pentru a-ți maximiza cunoștințele, a-ți accelera procesele de ideație și a-ți minimiza pedalatul în gol.

Legea Vulnerabilității:

A fi vulnerabil înseamnă să fii autentic. Explorarea adevărurilor, în special a celor aflate sub suprafață, dezvăluie o parte din ceea ce înseamnă să fii om.

Legea iterației:

Nu te preocupa de calitate. Mai degrabă, acordă prioritate cantității de idei generate – chiar și în detrimentul calității. În timp, va apărea și calitate.

Legea jocului:

Identifică lucrurile care îți plac și pune-le în centrul creațiilor tale - atunci vei găsi adevărata libertate.

Extrase din carte “The Laws of Creativity” de Joey Cofone. De citit pe îndelete.

Autorul demistifică procesul creativ prin descoperirea gândirii și științei din spatele acestuia, dând putere cititorului cu pași practici, acționabili către excelența creativă. O explorare revelatoare și practică a creativității: ce este, cum funcționează și cum o puteți valorifica în viața de zi cu zi.

Noutăți din AI & Tech

Firefly 2: Adobe lansează un nou model de generare de imagini AI cu imagini și design fotorealiste.

În plină expansiune: Github Copilot este potențial primul produs AI generativ care atinge venituri anuale de 100 de milioane de dolari.

Cip nou în arenă: Microsoft ar putea dezvălui un nou cip AI luna viitoare.

Hola: ElevenLabs dezvoltă o nouă mașină de dublare AI care ar putea folosi vocea unui actor pentru a dubla în orice limbă.

Democratizarea programării: Replit oferă tuturor utilizatorilor instrumente open source pentru dezvoltare AI.

AI-ul “arde” cash-ul: WSJ raportează că multe companii importante din tech pierd bani pe produse AI, unele pierzând până la 70 USD pe lună pentru unii utilizatori.

Cunoști creatori și antreprenori care ar putea beneficia de ajutor cu această problemă? Sau care au preocupări în domeniul inovației? Dacă da, te rog să împărtășești newsletterul cu ei. Îți vor mulțumi pentru asta!

Ai o părere sau ceva interesant de împărtășit? Te rog să-mi trimiți un e-mail. Aștept cu nerăbdare să ne auzim!

P.S. Ai nevoie de training sau consultanță în creativitate sau inovație?

Facilitez workshop-uri de inovație și creativitate concepute pentru a-ți accelera inovația, pentru a oferi direcție strategică și claritate. Răspunde la acest email pentru detalii.

În ciuda celor mai bune intenții, multe companii nu știu cum să profite la maximum de abilitățile creative care se agită în interiorul lor.

De aceea există ”Gândește FIX pe dos!”

Există pentru a face un lucru: Pentru a vă ajuta să profitați la maximum de mintea voastră.

Stay creative!

Claud

Join the conversation

or to participate.