Revendică-ți creativitatea

Conectează-te cu copilul din tine pentru a-ți debloca creativitatea

Salut!

Îți mulțumesc pentru că te-ai abonat la ”Gândește FIX pe dos!”, singurul newsletter din România dedicat creativității și inovației.

Cu toții avem o dorință profundă de a ne exprima. De a fi văzuți și auziți. Dar când pierdem legătura cu imaginația noastră, cu creativitatea noastră, cu capacitatea de a visa, lumea nu ne mai poate vedea sau auzi.

Pentru mulți dintre noi, adulți din viața noastră care și-au pierdut din vedere propriile visuri, au realistic, convențional sau practic. Când asta ți s-a întâmplat ție, imaginația ta a intrat în clandestinitate. Cu tot cu puterea ta creativă.

Într-o lume plină de oameni care sunt deconectați de la propriul sine autentic, nu știm nici noi să facem altfel. Pentru a supraviețui, amorțim. Ne înhibăm emoțiile față de lume. Nu mai suntem disponibili sau deschiși către ce ne-ar putea oferi. Ne simțim pierduți. Înstrăinați și goi. Indiferent de cât de mulți oameni ne înconjoară, ne simțim singuri.

În acest punct, ai putea avea acces la propria imaginație doar în vise recurente, în timpul somnului. Sau atunci când ai acel sentiment mic dar persistent din interior care nu vrea să dispară.

Asta îți este mântuirea. Sinele tău cel mai profund este încă acolo, în profunzimile sufletului tău. Îți știe toate colțurile întunecate. Te știe cel mai bine. S-ar putea să te simți singur și respins de ceilalți, dar puterea ta creativă nu te-a abandonat niciodată.

Îți atrage atenția să încetinești, să te oprești, să renunți la nevoia de a controla. Nevoia de a te agăța de ce nu-ți mai este de trebuință. Înainte de vremea în care alții au început să-ți spună cum să te simți sau cum să gândești, ai trăit într-o lume plăsmuită de tine.

Care a fost momentul în care ai început să pierzi legătura cu propria imaginație?

Și cum au încetat visele despre ce fel de viață îți dorești să ai pe lumea asta?

Unde ai învățat că nu ai puterea să-ți creezi viața pe care ți-o dorești?

Cine ți-a spus asta?

Majoritatea oamenilor cred că creativitatea este o abilitate pe care doar unii o au. Dar adevărul este că e la îndemâna oricui. Ca orice altceva care merită, are nevoie de intenție și practică. Creativitatea nu există pentru a fi contemplată de la distanță. Pentru a se manifesta are nevoie de mâneci suflecate, de consecvență și de curaj. Așa ne ajută să ne simțim complet vii și întregi.

You must learn one thing.
The world was made to be free in.

Give up all the other worlds
except the one to which you belong.

David Whyte

Suntem născuți pentru a fi liberi. Suntem meniți să fim creatorii propriei noastre vieți.

Există o energie invizibilă care crește în interiorul fiecăruia dintre noi. Este acolo în interiorul tău, chiar în acest moment. Te cheamă să-i dai formă. S-o transformi în ceva tangibil. Într-un mesaj care poate fi recepționat de inima altuia. Care este focul tău interior care abia așteptă să-i dai formă, să-l transformi în ceva care inspiră lumea? Nu pleca să-l cauți în lume. Nu e acolo. Este aici. Simte-l. Dă-ți voie.

Închide ochii. Amintește-ți de vremurile când erai copil. Întoarce-te la momentul în care făceai ceva.

Unde ești? La tine în cameră? Sub masă? Într-un loc de joacă? În iarbă, undeva în natură? Unde era locul tău de siguranță? Proiectează-te acolo!

Cât de mare este spațiul? Ce faci? A ce miroase? Ce ai mâini? Cu ce jucării sau obiecte te joci? Ești cu altcineva sau ești singur? Este vreun animal de companie prin preajmă? Poate ești urcat/ă în copac. Sau prin alt loc secret din natură pe care-l cunoști foarte intim. Te joci cu o insectă? Desenezi? Sau poate inventezi jocuri? Ori construiești orașe? Ce lucru minunat îți captează atenția? Ce altceva mai observi în jur? Dacă amintirea ta nu este clară, nu te îngrijora. Aducerea aminte este o abilitate care crește în timp și cu intenție. Te poți întoarce aici oricând. Permite acestei imagini să se dezvolte în ritmul său. Intenția ta de a-ți reaminti este un act de curaj. Iar conștientizarea unor părți din tine care nu au avut un loc la masă până acum, permit memoriei tale să-ți infuzeze prezența de sine. Să-ți ghideze atenția și energia creatoare. Revendicarea puterii tale creatoare începe cu aducerea curiozității copilăroase asupra lucrurilor pe care le-ai luat de bune, fără să te întrebi de ce.

În ochii unui copil, totul este nou. Așa că oferă-i copilului interior cadoul noutății. Pornește într-o nouă călătorie. Cațără-te într-un copac. Meditează. Dansează. Cântă-ți! Scrie în jurnal. Sau la cartea aia. Plantează o sămânță. Nu contează dacă nu știi cum să începi. Contează să începi. Începe acolo unde ești. Ești deja pe drumul spre casă.

CREATIVE HACK

Ești blank? Ai rămas fără idei? Încearcă exercițiul ăsta.

Scrierea liberă te ajută să deblochezi creierul și să-l faci din nou să genereze acele idei bune. Îți recomand următorul exercițiu:

Ia un notebook sau un laptop

Ia-ți un minut pentru a-ți limpezi mintea. Respiră profund.

Notează tot ce-ți trece prin cap. (În orice ordine se revarsă).

Nu-ți fă griji cu privire la ortografie sau la gramatică, doar scrie.

Fă asta timp de 10 minute.

Stop

Acest exercițiu ar trebui să te ajute să...

🕺🏻 Te eliberezi de inhibiții

🙇 Depășești anxietatea

💡 Descoperi ierarhia ideilor tale

✍️ Scrii mai bine

Revendică-ți creativitatea!

Cunoști antreprenori sau echipe care ar putea beneficia de creativitate pentru a dezvolta servicii și produse mai bune? Dacă da, te rog să împărtășești newsletter-ul cu ei. Îți vor mulțumi pentru asta!

Ai o părere sau ceva interesant de împărtășit? Te rog să-mi trimiți un e-mail. Aștept cu nerăbdare să ne auzim!

P.S. Ai nevoie de training sau consultanță în creativitate sau inovație?

Facilitez workshop-uri de inovație și creativitate concepute pentru a-ți accelera inovația, pentru a-ți oferi direcție strategică și claritate în marketing. Răspunde la acest email pentru detalii.

În ciuda celor mai bune intenții, multe companii nu știu cum să profite la maximum de abilitățile creative care se agită în interiorul lor. Misiunea mea este de a inspira o mișcare care trezește curiozitatea intenționată ca fundament al inovației.

De aceea există ”Gândește FIX pe dos!”

Există pentru a face un lucru: Pentru a vă ajuta să profitați la maximum de mintea voastră.

Stay creative!

Claudiu

Join the conversation

or to participate.